INFO ALGEMEEN

Truckstar Festival

De datum voor 2014 is bekend:

26 & 27 juli 2014

TT-Circuit Assen

 

Binnenkort zal er nieuwe informatie over het Truckstar Festival 2014 te lezen zijn.
Hieronder kun je alles lezen over 2013

Met 2.200 vrachtwagens hadden we dit jaar meer trucks dan ooit tevoren! En met 55.000 bezoekers daarbij was het Truckstar Festival weer het allergrootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa.


Trucks, sfeer en gezelligheid

De meer dan tweeduizend trucks, die tot het laatste moertje zijn gepoetst, vormen ieder jaar het hart van het Truckstar Festival. Daaromheen: sfeer, gezelligheid, eten/drinken en heel veel chauffeurs met hun gezinnen. 
Maar, het Truckstar Festival is er echt niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig opgebouwde trucks op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal dagje uit voor het hele gezin!

Hieronder kun je meer algemene informatie lezen over het Truckstar Festival 2013.   

Binnenrijden

Eigenlijk begon het Truckstar Festival op vrijdag 26 juli al. Vanaf 's morgens 08.00 uur begonnen de trucks met binnenrijden. In eerste instantie zijn dat de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een prachtig spektakel op zich, wat ook dit jaar door vele mensen langs de kant van de weg werd aanschouwd.

Lees hier meer over het binnenrijden.
 
 
 
 

Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbeques, biertenders en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.
Het 4 kilometer lange lintdorp is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck stonden namen de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barren, gezellige muziek en zelfs Sinterklaas was soms van de partij.
 
 

Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hadden we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Met vaste onderdelen zoals de caravanrace, racetrucks en de chauffeurspelen plus een bijzondere hoofdact kreeg je ook dit jaar weer flink waar voor je geld.
 
Lees hier meer over het programma.
 
 


Beursplein & braderie

Het kloppend hart van het binnenterrein, de paddock, is het beursplein. Bijna alle grote truckmerken waren in 2013 vertegenwoordigd. Daarnaast waren er tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccesoires en schaalmodellen aanbiood, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector waren aanwezig.
 
Klik hier om meer te lezen over de deelnemers van 2013.
 
 
Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.
 
 

Showtrucks & Special Paint

Op de paddock stonden ook dit jaar weer de mooiste vrachtwagens uit onze zogeheten speciale categorieën. Denk daarbij aan Special Paint-trucks en Showtrucks. Zeer de moeite waard was het om een rondje door de showstraat te lopen, ook als het donker is!
Er stonden meer dan honderd dik opgebouwde auto's uit binnenland en buitenland. De auto's die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieen is ook een verkiezing.

Voor meer informatie over deze verkiezingen en de winnaars, klik hier.
 

Oldtimers, Amerikanen, Bergers en Zwaar Transport

Naast de showauto's staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op de paddock. Als truckliefhebber kun je hier je hart ophalen, want er stonden prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaar transport-voertuigen.

Klik hier voor meer informatie over deze zogeheten 'speciale categoireën.
 


Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Eén van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland.
Alle 27 deelnemers stonden tijdens het Festival opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar konden onze bezoekers ze van zeer dichtbij bewonderen. Maar het plaatje werd pas echt compleet wanneer de deelnemers op zondag per categorie acte de présence gaven in de parade voor de tribune. Aansluitend volgde de bekendmaking van De Mooiste Truck van Nederland 2013.
 

In 2013 pakte Bart Sluijs de titel met zijn Scania R500 van Weeda Transport te Klundert. Klik hier voor de reactie van Bart net na de bekendmaking.
 

Niet alleen de vakjury, maar ook het publiek kon zijn of haar favoriet kiezen uit de 27 genomineerden. In de weken voorafgaand aan het festival konden zij via Facebook stemmen op hun favoriet. Frank Hoogenboom (FH Trans) won dit jaar de publieksprijs Mooiste Truck van Nederland met zijn Scania R560.

Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er ieder jaar naast het restaurant een kinderdorp. Hier konden de kleine festivalbezoekers zich opperbest vermaken op o.a. springkussens, een trikebaan en schminkstand.
Toegang tot het kinderdorp was ook dit jaar uiteraard geheel gratis.

Hollandse avond & kermis

De leukste muziekavond van het jaar is de zaterdagavond van het Truckstar Festival. We mochten dit jaar weer vele artiesten ontvangen en zij verzorgden een spetterende avond.

Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2.000 trucks in te parkeren, zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.00/16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!

 
Omgeving
VVV Assen (Voor extra info over de omgeving)
Marktstraat 8-10
9401 JH ASSEN
tel: 0031 592 243788
vvv-assen@home.nl
Hotels:
Assen - Van der Valk Hotel           0592 851515 info@assen.valk.nl
Assen - Hotel de Jonge                0592 312023 info@hoteldejonge.nl
Assen - De Bonte Wever               0592-356000 info@debontewever.nl / www.debontewever.nl/Truckstar/

Kijk voor meer hotels op dit overzicht.

Campings:
Assen - Witterzomer                    0592 393535 info@witterzomer.nl
Assen - TT-camping Asserboys      0592 371377 tt-camping@asserboys.nl
Borger - Recreatiepark Hunzedal    0599 234698 info@hunzedal.nl
Kijk voor campings op dit overzicht.
 
Contact met de organisatie
Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl
Meer weten over de mensen achter het Truckstar Festival? Klik dan hier.