INFO ALGEMEEN

Het 36e Truckstar Festival

30 & 31 juli 2016

TT-Circuit Assen

 

 

Met zo'n 2.200 vrachtwagens en met zo'n 55.000 bezoekers hebben we komende zomer weer het allergrootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa. 


Trucks, sfeer en gezelligheid

Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival!

Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers.

Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!

Ook al hebben we de afgelopen 35 jaar al de meest gekke dingen gedaan; in 2014 hadden we toch een primeur! Chauffeur Peter Levolger en zijn verloofde Kim Kleisterlee gaven elkaar tijdens het Truckstar Festival het ja-woord! 

Bekijk de promovideo van 2016!

 

Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. 's Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd.

Lees hier meer over het binnenrijden.
 

Het binnenrijden is een gezellige aangelegenheid.
 

Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbeques, biertenders en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.
Het 4 kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barren, gezellige muziek en zelfs Sinterklaas is soms van de partij.
 


 
Hier, langs de baan, speelt zich enorm veel gezelligheid af!

Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Met vaste onderdelen zoals de caravanraces, racetrucks en de chauffeurspelen plus een bijzondere hoofdact krijg je ook dit jaar weer flink waar voor je geld. 
 
 


Beursplein & braderie

Het kloppend hart van het binnenterrein, de paddock, is het beursplein. De grote truckmerken zijn ook in 2016 vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccesoires en schaalmodellen aanbiedt, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig.
Het Beursplein is geopend op zaterdag van 10.00 t/m 18.00 uur en op zondag van 10.00 t/m 17.00 uur.
 
Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

Showtrucks & Special Paint

Op de paddock staan weer de mooiste vrachtwagens uit onze zogeheten speciale categorieën. Denk daarbij aan Special Paint-trucks en Showtrucks. Zeer de moeite waard is het om een rondje door de showstraat te lopen. Tip: doe dit ook als het donker is!
Er staan meer dan honderd dik opgebouwde auto's uit binnenland en buitenland. De auto's die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieen is ook een verkiezing.

Klik hier voor de winnaar van 2015
 


Oldtimers, Amerikanen, Bergers en Zwaar Transport

Naast de showauto's staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op de paddock. Als truckliefhebber kun je hier je hart ophalen, want je ziet nergens zoveel prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaar transport-voertuigen bij elkaar.

Klik hier voor meer informatie over deze zogeheten speciale categorieën.
 


Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Eén van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland. Dit jaar zijn er acht categorieën i.p.v. 9. De categorie bouwmaterialen en uitzonderlijk vervoer zijn samengevoegd tot de categorie open voertuigen. Alle 24 deelnemers staan tijdens het Festival per categorie opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kan iedereen de trucks van zeer dichtbij bewonderen en daar zal onze jury de 24 trucks stuk voor stuk beoordelen. Maar het plaatje wordt nog mooier wanneer de deelnemers op zondag per categorie acte de présence geven in de parade voor de tribune. Aansluitend volgt de bekendmaking: welke truck krijgt de titel Mooiste Truck van Nederland 2016. Wil je weten welke 24 de genomineerde zijn. klik dan hier!
 
Chauffeur Jos Jansen heeft met zijn DAF de felbegeerde titel Mooiste Truck van Nederland 2015 gewonnen.

Publieksprijs:

Tijdens het Truckstar Festival kun je een stem uitbrengen op de truck van de Mooiste Truck Verkiezing die jij het mooist vindt! De truck met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen voor 2016 kan hier!

Leon en Astrid Hogendoorn wonnen de publieksprijs 2015.  

Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er ieder jaar een kinderdorp. Hier kunnen de kleine festivalbezoekers zich opperbest vermaken met o.a. springkussens, een trikebaan en schminkstand.
Toegang tot het kinderdorp is ook dit jaar uiteraard geheel gratis.

Hollandse avond & kermis

De leukste muziekavond van het jaar is de zaterdagavond van het Truckstar Festival (30 juli). Klik hier voor meer informatie over de muziekavond. 


Gezelligheid bij de Hollandse Avond

Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2.200 trucks in te parkeren, zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.00/16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!

 

Hotels, campings en overige info

VVV Assen (Voor extra info over de omgeving)
Marktstraat 8-10
9401 JH ASSEN
tel: 0031 592 243788
vvv-assen@home.nl
Hotels:
Assen - Van der Valk Hotel           0592 851515 info@assen.valk.nl
Assen - Hotel de Jonge                0592 312023 info@hoteldejonge.nl
Assen - De Bonte Wever               0592-356000 info@debontewever.nl / www.debontewever.nl/Truckstar/

Kijk voor meer hotels op dit overzicht.

Campings:
Assen - Witterzomer                    0592 393535 info@witterzomer.nl
Assen - TT-camping Asserboys      0592 371377 tt-camping@asserboys.nl
Borger - Recreatiepark Hunzedal    0599 234698 info@hunzedal.nl

Openingstijden restaurant:
Vrijdag: Restaurant 11.00-24.00 uur. Bar: 17.00-24.00 uur.
Zaterdag: Restaurant 07.30-22.00 uur. Bar: 10.00-22.00 uur.
Zondag: 07.30-19.00 uur. Bar: 10.00-19.00 uur
 
Contact met de organisatie
Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl
Meer weten over de mensen achter het Truckstar Festival? Klik dan hier.